Egri borvidék, Eger, a Tóth Ferenc pincészet borai.
Egy szép, telt, késői jelleget magában hordozó, félédes kategóriájú bor. Illatában virágos, ananászos aromák. Ízében szintén az ananász dominál. Szeptemberben lett szüretelve. A beérkező szőlőt zúzás, bogyózás után 8 Co- on ázni hagytuk. Másnap préseltük, majd a mustot 15 Co- on kb. 3 hét alatt erjesztettük ki. A kierjedt bort reduktív módon érleltük 6 hónapon át majd márciusban összefejtettük. Az alapbort palackozás előtt mustsűrítménnyel édesítettük. 5000 palack készült belőle.
Hasonló Leányka jellegű és fajtájó borok, pezsgők még a borospincénkben.
Könnyed, filigrán szerkezetű Leányka. Üdítően zamatos. Fajtajelleges, ahogy máskor, most is friss virágos illattal mutatkozik be. Megkóstolva, ízvilága vajas pattogatott kukoricával indul. Ha kicsit több időt szánunk a kortynak, akkor hazai és trópus
100 % Királyleánykából, method charmant eljárással készült, krémes, könnyed pezsgő, élénk buborékokkal és nagyszerű harmóniával.
A magyar borrégiók, borvidékek és borászatok, valamint bor kínálatuk egy helyen.
Ha kérdése lenne, felkerülne az oldalunkra, meghirdetné, árulná nálunk a borait, vagy szeretné kibérelni ezt a webáruházat, üzenjen nekünk.