Egri borvidék, Eger, a Tóth Ferenc pincészet borai.
A rozék és vörösborok közötti siller középútról ezt a Kadarkát inkább az utóbbi felé húzza a szíve. Karmazsin piros színű, gyümölcsös, fűszeres, szép savkarakterrel rendelkező könnyed, friss siller bor. “Középmély rubin, igazi sillerszínű bor. Öblösen csordogál le a pohár oldalán. Illatát, ízét körbelengi, valami diszkréten bájos, édeskés aroma, amely tejcsokis, kókuszos jelleget kölcsönöz az egyébként nagyon gyümölcsös ízű bornak. Illatában aszalt cseresznyés, ízében inkább meggybefőttre, meggyes pitére emlékeztető zamatok jelennek meg. Kerek savak, érezhető, de egy sillernél nem több, tanninok jellemzik. Kifejezetten hosszan megmarad a meggyes vonal az utóízében is. Nem szerteágazó, de határozott aromákkal bíró bor.” A Siller technológia lényege, hogy a beszüretelt szőlőt a vörösboros technológiától eltérően csak rövid ideig hagyjuk a cefrén. Szeptember 26-án szüreteltük. A cefrét 4 napig áztattuk, majd a színlevet levettük és ezt beoltva reduktív körülmények között erjesztettük. Erjesztés után lederítettük, majd szűrés után február hónapban palackoztuk. Ebből a tételből 35 Hl-t készítettünk. A Kadarka ültetvény 18 éves. Közép magas kordon. 0,7 ha.
Hasonló Kadarka jellegű és fajtájó borok, pezsgők még a borospincénkben.
A magyar borrégiók, borvidékek és borászatok, valamint bor kínálatuk egy helyen.
Ha kérdése lenne, felkerülne az oldalunkra, meghirdetné, árulná nálunk a borait, vagy szeretné kibérelni ezt a webáruházat, üzenjen nekünk.