Tokaj Nobilis Barakonyi Hárslevelű, 2018
Tokaj Nobilis Barakonyi Hárslevelű, 2018 – Tokaj Nobilis, Bodrogkeresztúr
Bor webáruházTokaj Nobilis Barakonyi Hárslevelű, 2018 – Tokaj Nobilis, Bodrogkeresztúr
Bor webáruházTokaji borvidék, Bodrogkeresztúr, a Tokaj Nobilis borai.
2018 nagyon meleg, száraz évjárat volt. Minden idők legkorábbi szüretét hozta: a Barakonyiban augusztus 30-án szüreteltünk…. a korai szüretnek hála, sikerült a savakat megóvni és egy egyensúlyos bort készíteni. A Barakonyiból a furmint és a hárs hasonló módon készül:kíméletes préselés után a must fahordóban erjedt, majd 5 hónapot érlelődött 4-5 éves, 220 l-es zempléni tölgyből készült hordókban. A bor spontán erjedt, saját élesztőkkel. Íze gazdag, összetett, rendkívül hosszú utóízzel. A korty végén első sorban az ásványos ízek dominálnak. Illatban kamilla és hársméz jelenik meg. Hosszabb palackos érlelésre alkalmas! Most is fogyasztható, de 2-3 év múlva lesz igazán szép! Jelenlegi tapasztalataink szerint 8-10 évig érlelhető palackban.
Hasonló Hárslevelű jellegű és fajtájó borok, pezsgők még a borospincénkben.
Őshonos magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. A göntéri dűlőben, 40 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül.
Igazi Hungaricum, október végén szüretelt, válogatott szőlőből készült, testes, félédes bor. Aranyszínű hársfavirág illatú, fűszeres, a túlérésből származó gazdag, hosszú, elegáns harmóniába olvadó ízekkel.
Sárga Borház Édes Késői szüretelésű Hárslevelű
Kulcsár dűlő: Magas fennsík, kőtenger egy vulkán lábánál. A földnek és a bornak is egyaránt kovaköves, rendkívűl ásványos aromatikája van.
Kulcsár dűlő: Magas fennsík, kőtenger egy vulkán lábánál. A földnek és a bornak is egyaránt kovaköves, rendkívűl ásványos aromatikája van.
A magyar borrégiók, borvidékek és borászatok, valamint bor kínálatuk egy helyen.
Ha kérdése lenne, felkerülne az oldalunkra, meghirdetné, árulná nálunk a borait, vagy szeretné kibérelni ezt a webáruházat, üzenjen nekünk.